Codes&Ciphers - Rallye

Kategorie: Comenius 6

RalleyCodes&Cipers - Rallye

Für unsere Arbeit am Comeniusprojekt wurden sechs Tablets gekauft. Damit gestalteten wir eine "Codes&Ciphers" - Rallye, dafür verwendeten wir die app "Actionbound".

Die Schülerinnen und Schüler erforschten damit verschiedene Codes und mussten Rätsel lösen, wie zum Beispiel, QR-Codes, Barcodes, sie mussten mit Hilfe der GPS-Funktion einen bestimmten Ort außerhalb des Schulhauses finden und sie lernten, wie man ein sicheres Passwort generiert, außerdem lernten sie die Grundzüge des Binärcodes kennen.

For our Comenius-project we got six new tablets. With these devices we started a "Codes&Ciphers" - Rallye using the app "Actionbound".

The students hat to handle with different codes, for example QR-codes, barcodes, they had to find a special place out of the schoolhouse using GPS, they learnt about safe passwords and they had to work with the binary code.

It was a great fun to do this and of course the students learnt a lot about codes and ciphers.

To the photos